6. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali-Yemek Yarışması Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali - Yemek Yarışması’nda Ulusal ve Uluslararası mutfaklardan 43 çeşit yemek yarıştı.

Yarışma;

  1. Et Yemekleri
  2. Hamur İşleri-Pilav-Makarnalar-Kek&Kurabiyeler
  3. Tatlılar
  4. Atıksız Mutfak

olmak üzere 4 (Dört) kategoride yapıldı.

Yarışmaya Katılan Yemeklerimiz:

Et Yemekleri Kategorisi; Fellah Köfte, Yörük Kebabı, Tavuklu Krep Sarma, Beşamel Soslu Tavuk.

Hamur İşleri-Pilav-Makarnalar-Kek&Kurabiyeler Kategorisi; Sebzeli Noodle, Gubate (patatesli poğaça), Sürpriz Kurabiye, Lor Peynirli Pancar Ravioli, Havuç ve Dereotlu Pilav, Cevizli Haşhaşlı Afyon Çöreği, Elmalı Cupcake, Brownie, Muhallebili Kurabiye, Coco Star Kek, Şeftalili Kurabiye, Nişastalı Şeker Hamurlu Kurabiye.

Tatlılar Kategorisi; Sütlü İrmik Tatlısı, Alman Pastası, Profiterol    , Şeftali Melba Tatlısı, Çikolatalı Cheesecake, Çikolatalı Mousse, Chocolate Cremeux, Limonlu Cheesecake, Kıbrıs Tatlısı, Blueberry Raw Cheesecake, Vişneli İrmik Tatlısı, Limonlu Cheesecake, Samanlıdağ Tatlısı, Taş Ekmeği Tatlısı, Beyaz Çikolatalı Orman Meyveli Tart, Mozaik Pasta, Çilekli Magnolia, İzmir Bomba, Şekerpare, Coco Beach, Kadayıf Çanağında Muhallebi.   

Atıksız Mutfak Kategorisi; Atık Limon ve Portakal Kabuklarından Reçel, Bayat Ekmek Artık Kabak ve Pilav Kullanarak Yapılmış Tarator Sos ve Köfte, Portakal Kabuğu İçinde Sufle, Patates Kabuklarından Cips, Maydanoz Saplarından Muffin, Elma Kabuğundan Komposto.

Jüri Üyelerimiz;

  1. Prof. Dr. Atilla AKBABA - İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı
  2. Doç. Dr. Melike YILMAZER - İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı
  3. Doç. Dr. Seda GENÇ - Yaşar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı
  4. Doç. Dr. Gülşah KANER - İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
  5. Dr. Öğr. Üyesi Ferika SARI - Yaşar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi
  6. Dr. Jülide KIVANÇLI - İzmir İl Sağlık Müdürlüğü
  7. İhsan ESEN - İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı
  8. Christopher George DOWNS - TheChef4U Sahibi
  9. Volkan ÇOLAK - Kokoreççi Baki Usta Sahibi
  10. Fedai ÜNAL - Milliyet Gazetesi Yazarı
  11. Özgür ZÜMRÜT – Blogger
  12. Deniz SARIHANLIOĞLU – Posta Gazetesi Yazarı
  13. A. Hamit GÜLYÜZ - İzmir Aşçılar Derneği Temsilcisi 
  14. Sinan AYDOĞAN - İzmir Aşçılar Derneği Temsilcisi
  15. Hünkar ÖZDEMİR - İzmir Aşçılar Derneği Temsilcisi
  16. Volkan KANTARCI - Slices of the World Pizza Sahibi
  17.  Doğukan KANTARCI - Slices of the World Pizza Sahibi
  18. Seda ALTUĞ - Sedaca Mutfak Sanatları Sahibi
  19. İdil İSTANBULLU – Özmenler Gıda A.Ş. Temsilcisi

Tüm yemeklere sadece yemek isimlerinin yazılı olduğu etiketler ve numaralar verilmiştir. Yemekleri kimlerin yaptığı jüri üyeleri tarafından bilinmemektedir. Yemek kategorilerine göre gruplara ayrılan jüri üyeleri tarafından yemekler lezzet, kıvam ve görünüm açısından tarafsız bir şekilde değerlendirilmiş ve verilen puanlar toplanarak kazananlar belirlenmiştir.

Yarışmada kategoriler ve sıralamaya girenler aşağıdaki gibi olmuştur:

Et yemekleri kategorisi:

  1. “Yörük Kebabı” ile Filiz AÇAR birincilik ödülüne layık görülmüştür.
  2. “Beşamel Soslu Tavuk ” ile Barış LAÇİN ikincilik ödülüne layık görülmüştür.
  3. “Tavuklu Krep Sarma” ile Filiz AÇAR üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Hamur İşleri-Pilav-Makarnalar-Kek&Kurabiyeler kategorisi:

  1. “Coco Star Kek” ile Aybüke GALİMANE birincilik ödülüne layık görülmüştür.
  2. “Cevizli Haşhaşlı Afyon Çöreği” ile Yasemin SULAR ikincilik ödülüne layık görülmüştür.
  3. “Sebzeli Noodle” ile Simge DUMLU üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Tatlılar kategorisi:

  1. “Çilekli Magnolia” ile Gökçe ŞENAL birincilik ödülüne layık görülmüştür.
  2. “Kadayıf Çanağında Muhallebi” ile Eylem AYKURT ikincilik ödülüne layık görülmüştür.
  3. “Taş Ekmeği Tatlısı” ile Filiz AÇAR üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Atıksız Mutfak kategorisi:

  1. “Maydanoz Saplarından Muffin” ile Edanur ÖZYILMAZ birincilik ödülüne layık görülmüştür.
  2. “Portakal Kabuğu içinde Sufle” ile Naşide TAŞDELEN ikincilik ödülüne layık görülmüştür.
  3. “Atık Limon ve Portakal Kabuklarından Reçel” ile Abdülkadir EROL üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Dereceye girenlere Teşekkür Belgeleri jüri üyeleri tarafından verilmiştir. Ayrıca dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve diğer tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir. Yarışmamızda tüm kategorilerde birincilik ödülüne layık görülenlere Foça Hanedan Resort Beach Club’dan günübirlik çift kişilik Beach kullanım hizmeti, tüm kategorilerde ikincilik ödülüne layık görülenlere Alaçatı Tatlıcısı İmren’den çift kişilik kahvaltı ikramı, tüm kategorilerde üçüncülük ödülüne layık görülenlere Slice of the World Pizza’nın çift kişilik menü ikramı hediye edilmiştir.

Festival kapsamında sunulan tüm ürünler sponsor firmalarımız tarafından karşılanmıştır.

Sponsorlarımız; Hüsnü Özmen Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Foça Hanedan Resort ve Beach Club, Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda Sanayi İhracat İthalat ve Ticaret Anonim Şirketi, Slices of the World Pizza, Gastro Tire, Avilo Zeytinyağları, Alaçatı Tatlıcısı İmren, Hanif Pehlivanoğlu Marketçilik, Barilla Makarna, Ege Suder Gıda ve Saner Ekmek Sanayi’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Sponsorlarımız tarafından verilen ürünler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz tarafından ikramlıklara dönüştürülmüştür. Öğrencilerimiz tarafından, ana yemek olarak; bezelye çorbası, kıymalı kaşarlı lazanya, börülce salatası, tel şehriye pilavı, et sote, yoğurtlu sebze kızartması; tatlı olarak; aşure ve pavlova yapılmıştır. İçecek olarak ise; vişne suyu hazırlanmıştır. Yapılan ikramlıklar festivale katılan konuklara ikram edilmiştir. Tüm sponsorlarımıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Bölüm öğrencilerimize de festival hazırlıklarında ve sırasında vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.


HABER İLE İLGİLİ RESİMLER

Başa Dön