İzmir ve Sağlık Turizmi: Tarihi, Potansiyeli ve Geleceği Paneli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 43. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında 18.04.2019 tarihinde “İzmir ve Sağlık Turizmi: Tarihi, Potansiyeli ve Geleceği” konulu panel gerçekleştirildi. Çok sayıda akademik personel, idari personel ve öğrencinin yanı sıra İzmir ve çevre illerden gelen dış katılımcılar eşliğinde gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterildi.

Prof. Dr. Atilla AKBABA’nın panel başkanlığında İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KARAÇANTA, İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Bülent CİNEL, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer ÖTER ve Manisa merkezli bir sağlık turizmi acentasının kurucu başkanlarından Hakan ŞEN panelist olarak yer aldılar.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KARAÇANTA Turizmin gerek ülkemiz gerekse de İzmir ili için ne denli önemli bir sektör olduğunun altını çizerken sağlık turizmini ön plana çıkarmanın İzmir turizmi için önemli bir ayrıcalık olacağına değindi. İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Bülent CİNEL ise konuşmasında  “Yapacak çok işimiz olduğu için durup düşünmeye bile vaktimizin olmadığı bu günlerde, ülkemizi ve İzmir’imizi sağlık turizminde cazibe merkezi haline getirebilmek için tek faaliyet konusu sağlık turizmi olan İzmir Sağlık Turizmi Derneği proje üretmeye ve uygulamaya son hızla devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi. Prof. Dr. Zafer ÖTER ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilen sağlık turizmine ilişkin rakamları ve istatistikleri içeren detaylı bir tablo sunarken, panelistlerden Hakan ŞEN sağlık turizminin acenta ayağından bahsederek yasal zorunluluklar, hazırlık ve kurulum aşamalarını özetledi. Panelistlerin konuşmalarının ardından soru cevap ile davam edilen panelin sonunda panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.