TURİZM FAKÜLTESİ III. KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi III. Kariyer Günleri Etkinlikleri 27 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirildi. THY ve İZFAŞ gibi kurumlar ile birlikte turizm sektöründe öncülük eden 70 civarı işletme ve çok sayıda sektör temsilcisi ile öğrencileri bir araya getiren etkinlik hem katılımcılar hem de öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KARAÇANTA, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Emin DANK Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda ÖZSAN, akademisyenler, fakültelerin öğrencileri ve çok sayıda sektör temsilcisinin katılım gösterdiği etkinlik gün boyu devam etti.

Etkinlik İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ve paneli ile başladı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Kariyer Haftası etkinlikleri kapsamında “Turizmde Teknoloji ve İnovasyon” konulu panele ev sahipliği yaptı.  Panelde öğrencilere turizm ve inovasyon ilişikisi, teknoloji ile birlikte ortaya çıkan yeni iş olanakları ve kariyer fırsatları konuları hakkında bilgiler verildi ve kariyer planlaması hakkında yönlendirmelerde bulunuldu.  Panelin ardından geleceğin başarılı şefleri arasında yer almaya aday İKÇÜ’lü  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, sembolik şef önlüklerini giyerek sektöre ilk adımı attı. Sonrasında stantlarda yerlerini alan konaklama işletmeleri, seyahat acentaları, eğitim, kariyer ve staj danışmanlık firmaları gün boyu turizm öğrencileri ile birlikte staj, çalışma imkânları ve eğitimler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Aynı zamanda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve beraberindeki heyet, fuaye alanındaki stantlarda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

“Açılış Konuşmaları ve Panel”

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KARAÇANTA ve Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet TULUNAY ile İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nil SONUÇ ’un katılımıyla yine İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Emre Güler’in moderatörlüğünde “Üniversite Sektör İşbirliği: Teknoloji ve İnovasyon”  konulu panel gerçekleştirildi. Panel öncesi gerçekleştirilen açılış konuşmalarında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan GÖKÇE; “bu sene 3. sü gerçekleştirilen Turizm Fakültesi Kariyer Günleri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen önemli etkinlikler arasında yer aldığını ifade etti. Bununla birlikte her geçen yıl kapasitesi ve sağladığı istihdam olanakları ile büyüyerek gelişmekte ve üniversite sektör işbirliği konusunda örnek teşkil etmektedir” dedi. İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, yaptığı açılış konuşmasında 805 öğrenci sayısına ulaşan Turizm Fakültesi olarak öğrencilerinin mezun olduktan sonraki kariyer planlaması adına sektörle yakın ilişkiler kurduklarını belirtti ve sözlerine “Biz fakülte olarak öğrencilerimize sadece nitelikli öğrenim sunma sorumluluğu hissetmiyoruz. Aynı zamanda mezuniyet sonrasında istihdam olanakları yaratma konusunda da kendimizi sorumlu hissediyoruz” diye devam etti.

“İzmir ve Turizm”

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KARAÇANTA, İzmir ili turizmi ile ilgili istatistiki bilgiler sunarken, İzmir’in sahip olduğu değerleri ve İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü olarak yapılan çalışmaları anlattı. İzmir’de turizm potansiyeli, turizm yatırımlarının mevcut durumu ve gelecekteki turizm gelişim ve yatırım projeleriyle Müdürlüğün katılım gösterdiği yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerinden istatistiki bilgiler sundu.

“Çağımızın Yeni Meslekleri”

Sektör temsilcisi Genel Müdür Mehmet TULUNAY dijitalizasyonun otelcilikte kariyer planlaması üzerine yansımalarından ve çağımızın yeni mesleklerinden bahsetti. Bunların yanı sıra öğrencilere sektörel profesyonel deneyimleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

“Turizmde Dijitalleşme”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nil SONUÇ ise Türkiye ve Dünya’da Dijitalizasyonun turizm sektörüne etkilerini tanımlayan ve Dijitalizasyonun turizmdeki uygulamalara yansımalarından örnekler veren bir sunum gerçekleştirdi.