Turizm Fakültesi 1. Etkinlik Yönetimi Söyleşileri Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesinin gerçekleştirdiği “1. Etkinlik Yönetimi Söyleşileri” isimli etkinlik Yapımcı ve Yönetmen Tayfun BELET, Anlatıcı İbrahim METİN ve Çok Gezenti Program Yapımcısı ve Sunucusu Burak AKKUL ve Seda AKKUL’ un katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melike YILMAZER’ in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlik yoğun ilgi gördü. Doç. Dr. Melike YILMAZER konuşmacılara katılımları için teşekkür ederken, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Etkinlik Yönetimi dersi öğrencilerini de tebrik etti. Teorinin uygulamaya dönüşmesinin değerinden bahseden YILMAZER, bu tür etkinliklerin öğrencilere sağladığı katkılara da değindi.

Etkinlikte öncelikle Tayfun BELET’ in ödüllü “Çırak” belgeseli izlenmiş ve belgeselin fikir aşamasından çekim sonrasına kadar geçen süreçte yaşananlar üzerine dinleyicilerle söyleşiler gerçekleştirildi. Bergama’daki parşömen ustasının ve çırağının hikâyesinin anlatıldığı belgesel, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. İkinci konuşmacı İbrahim METİN’ in “Dil’le Muhabbet” isimli söyleşisinde dilin doğuşu, dilin anlattıkları, günlük dil, anlam ve kelimeler üzerine dinleyicilere bilgiler verildi. Kültürlerin dile yansımaları, dillerin edebiyata etkisi ve dilin felsefik yönü mitoloji hikâyeler ile desteklenerek dinleyicilere aktarıldı. Etkinliğin son konuşmacıları Burak AKKUL ve Seda AKKUL ise yaptıkları televizyon programının gelişim sürecini, dünyadaki farklı kültürleri tanımanın önemini ve gittikleri ülkelerde yaşadıkları farklı deneyimleri dinleyiciler ile paylaşıp, kendileri ve programları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladılar.

Turizm İşletmeciliği Bölümü Etkinlik Yönetimi dersi öğrencilerinin önemli çabaları ile gerçekleştirilen söyleşiler, teorik bilginin pratiğe dönüştürülmesinde öğrencilere büyük katkılar sağlamıştır. Üniversitesmiz öğrencilerinin yani sıra akademik ve idari personelinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonrası konuşmacılara kendileri adına TEMA Vakfı aracılığıyla Erzurum Kapıkale Hatıra Ormanı’na yapılan fidan bağış belgeleri ve katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.