İKÇÜ Turizm Fakültesi Üniversitemizi 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde ve 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Başarıyla Temsil Etti

6-8 Aralık 2018 tarihlerinde Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ile 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi  eşanlı olarak gerçekleştirilmiştir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 12. kez Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi olan Fuarizmir’de gerçekleştirilmiştir.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi kapsamında akademik oturumlar, ünlü şeflerin ve sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panel oturumları, yerli yabancı şeflerin yemek workshopları, profesyonel tadım atölyeleri, çeşitli düzeylerde yemek yarışmaları ve etkinlik boyunca gıda firmaları ve restoranlar tarafından tadım etkinlikleri yapılmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenlenen, geçtiğimiz yıl misafir kent olarak Torino’nun ağırlandığı 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde bu seneki misafir kent ise Lisbon olmuştur. Ayrıca dünyaca ünlü yemek yarışması Bocuse d’Or temsilcileri ağırlanmıştır. Gastronominin bölge turizmine olan katkılarının konuşulduğu kongrede, kongre akademik bildirilerinin yer aldığı bölüm İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yürütülmüştür.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi hem ülkemiz hem ülke turizmi hem de İzmir ili için bu denli önemli bir organizasyona, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA’nın da yer aldığı düzenleme kurulundan başlayarak, jüriler ve yayınlanan bildiriler başta olmak üzere organizasyonun sonuna kadar gerçekleştirilen pek çok adımında yer alarak katkıda bulunmuştur. Düzenlenen açılış töreninde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Turan GÖKÇE bir konuşma yapmıştır. Açılış töreni sonrası düzenlenen plaket töreninde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Turan GÖKÇE’ye plaket sunulmuştur.

İKÇÜ Turizm Fakültesi aynı tarihlerde düzenlenen “Travel Turkey İzmir” Turizm Fuarında da bir stant açarak hem üniversitemizin, hem de fakültemizin tanıtımını sağlamış, aynı zamanda üniversite-sektör işbirliğine yönelik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1284 katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir fuarı, 63 farklı ülkeden 44.589 kişi tarafından ziyaret edilmişti. 2018 yılı içinde mevcut firmaların katılımı devam ederken, yeni firma ve yeni destinasyonlardan da artan katılım talepleri Travel Turkey İzmir’in zengin bir platform yaratmasına olanak sağlamıştır.  Bu yıl  20.000 m2’nin üzerinde organize edilen fuara 50.000  profesyonel ziyaretçinin katılması hedeflenmektedir.