2018-2019 Güz Dönemi Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi Kapsamında Pek Çok Etkinlik Gerçekleştirildi

2018 - 2019 güz döneminde Turizm Fakültemiz Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Nil Sonuç, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci ve Dr. Öğr. Üyesi Simge Kömürcü tarafından yönetilen Sosyal Sorumluluk Projesi dersleri kapsamında davet edilen sivil toplum örgütlerinden temsilciler, faaliyetlerini tanıtmış ve öğrencilerimizden yeni gönüllüler kazanmışlardır.  Bu kapsamda LÖSEV, KIZILAY, EGE ORMAN VAKFI VE TEGV, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Takımı (Abla Ağabey Kardeş Projesi) ağırlanmış ve Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağına öğrencilerle birlikte ziyaret gerçekleştirilmiştir.

LÖSEV artık sadece lösemili çocuklara değil, tüm kanser hastalarına çeşitli şekillerde yardım yapan bir kuruluş haline gelmiştir. Ankara’da bulunan hastane ve hasta yakınlarına hizmet veren konaklama tesisinde hastalar ücretsiz tedavi görebilmektedirler.

Kızılay’a sağlıklı olan bireylerin kan, ilik bağışında bulunması hayat kurtarması anlamına gelmektedir. İzmir’de Kızılay’ın büyük ve önemli bir merkezi bulunmaktadır.

Ege Orman Vakfı, dünyada sürdürülebilirlik bilincinin geliştirilmesi için önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. Su kaynaklarını canlı tutabilen ve küresel ısınmanın önünde engel oluşturabilen, nefes ve hayat kaynağımız ormanlarımızı korumak ve yeni fidanlar dikilmesi için katkıda bulunmak çok önemlidir. Ege Orman Vakfının internet sayfasında ne kadar tüketim yaptığınızla ilgili verileri girdiğinizde dünya bıraktığınız karbon ayak izinizi hesaplayan bir karbonmetre bulunmaktadır.

Küçük kardeşlerimizin boş zamanlarında birlikte eğitici aktivitelerde bulunarak onların eğitimine destek vermek, gelecek nesillerin daha donanımlı yetişebilmesi için önemlidir. TEGV, üniversite öğrencileriyle ilköğretimdeki çocukları bu amaçla merkezinde toplamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Bir çocuk değişir İzmir değişir” sloganı ile hayata geçirilen Abla Ağabey Kardeş Projesi kapsamında üniversite öğrencisi abla ve ağabeyler ilköğretim öğrencisi kardeşleri ile bir araya gelerek zaman geçirmekte ve onların gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.  Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağı’nda Veteriner Hekimin açıklamalarına göre burada sokak hayvanlarının hasta olanları iyileştirilerek kısırlaştırılıp yeniden alındığı noktalara geri bırakılmaktadır. Sadece geçirdiği hayati operasyon sonucunda 3 ayaklı kalan köpekler burada daimidir. Ancak diğerleri iyileşme süreci tamamlanınca ayrılacak olan geçici üyelerdir. Mekânsal yeterlilik anlamında bu yöntem izlenmektedir. Öğrencilerimiz bir nevi hasta dostlarımıza bir ziyarette bulunmuştur.

Tüm bu bilgiler ve daha fazlasına seminerlerimiz sayesinde ulaşarak, gençlerin sosyal sorumluluk anlamında bilincinin arttırılması, topluma duyarlı, gönüllülük projelerinde aktif rol alan bireyler olmaları hedefi gerçekleştirilmektedir.