Turizm Fakültesi "Buğday ve Uygarlık" Konulu Seminere Ev Sahipliği Yaptı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından 19 Kasım 2018 Pazartesi günü "Buğday ve Uygarlık” semineri düzenlendi. “Buğday ve Uygarlık" semineri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrencileri, Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen seminere Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ahmet UHRİ konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte katılımcılar buğdayın tarihsel serüvenine tanık oldular.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Atilla Akbaba açılış konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri, ülkemizin sahip olduğu zenginlikler arasında yer alan Kavılca Buğdayı konulu çalıştaydan bahsetti. Bu tür etkinliklerin ülkemizin sahip olduğu kaynakların korunmasına ve hatırlanmasına sağladığı katkıya değindi.

Ahmet Uhri verdiği seminerde; insanların bugünkü uygarlık düzeyine gelmesinde buğdayın büyük bir rol üstlendiğini, ekmeğin tarih boyunca bir uygarlık göstergesi olduğunu ve insanların yerleşik hayata geçmesinde buğdayın önemli olduğundan bahsetti. Buğdayın arkeolojik ve gastronomik gelişimine değinen Sayın Uhri, ülkemize ait atalık tohumlarımız olan Kavılca ve Siyez buğdayına dikkat çekerek bizler için olan öneminden bahsetti.