İKÇÜ Turizm Fakültesi Dergisinden “impact factor” Atağı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından uluslararası hakemli dergi statüsünde yayınlanan  “International Journal of Contemporary Tourism Research” Aralık ayında yeni sayısını yayınlayacak.

Yeni bir dergi olmasına rağmen belirlenen hedeflere şimdiden ulaşmaya başlayan “International Journal of Contemporary Tourism Research” ilk impact factor sertifikasını da edinmiştir. Yıl sonuna kadar 4000 izlenme ve 4000 indirme başarısını yakalamayı hedefleyen dergi, Ekim ayı başlarına doğru hedefine ulaşarak, Kasım ayı ortası itibari ile 5000 izlenme ve 5000’i aşkın makalenin indirilmesiyle hedefini aşmayı başarmıştır. Her geçen gün yayınlanması için gönderilen makale sayısının ve taranan indekslerin arttığı, indirme ve izlenme sayılarının hedeflenen planların ötesine geçtiği dergi, Aralık 2019 sayısı ile araştırmacılara ve okurlarına hitap etmeyi beklemektedir. Yeni bir dergi olmasına rağmen impact factor hesaplamasında iyi bir katsayı yakalayan derginin gelecek planları ve hedefleri için ise şimdiden çalışmalara başlanmış durumdadır. Yakın zamanda Emerging SCI endeksine girmenin planlarını yapan “International Journal of Contemporary Tourism Research” daha geniş kitlelere ulaşmak ve uluslararası tanınırlığını artırmak için emin adımlarla ilerlemektedir.