Turizm Endüstrisi ve Üniversite İşbirliği İçin Fırsatlar Paneli I. TÜRSAB Ege Yöre Temsil Kurulu-Öğrenci Buluşması

İzmir’de kurulan ilk Turizm Fakültesi olma özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, Turizm Fakültesi ile 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu” uyarınca kurulan ve kurulduğu günden bugüne bir meslek birliği olarak, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) arasında iyi niyet protokolü imzalanmıştır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turan GÖKÇE ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA'nın yanı sıra çok sayıda akademik personel, sektör temsilcisi ve öğrencinin katılım sağladığı etkinlik, moderatörlüğünü Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer ÖTER'in  yaptığı, Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Yöre Temsil Kurulu başkanı Tolga GENCER ve üyeleri Elif CANASLAN, Kıvanç MERİÇ, Cem ÇANDARLI ve İ. Hakkı KARADEVECİ’nin panelist olarak katıldığı “Turizm Endüstrisi ve Üniversite İşbirliği İçin Fırsatlar” paneli ile başlamıştır. Panelde söz alan Ege YTK üyeleri acentaların sektördeki konumundan, turizmin güncel durumundan ve sorunlarından bahsetmişlerdir.  Panel sonrasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA ve TÜRSAB Ege YTK başkanı Sayın Tolga GENCER’in imzalarıyla iyi niyet protokol töreni gerçekleştirilmiştir. Tören sonrasında İzmir’de yer alan “Lady Travel, Ayşatur, Pastoral Tur Turizm, Aport Turizm, Escan Turizm, Elapame Travel Services, Educa Travel, Tatil Ağacı Turizm, Dahlia Turizm, Ertürk Turizm, Devim Turizm, Fides Turizm” seyahat acentalarının katılımıyla “I. TÜRSAB Ege YTK – Öğrenci Buluşması” gerçekleştirilmiştir. Katılımcılardan turizm endüstrisinde verebilecekleri destekleri bizzat duyma şansı yakalayan öğrenciler panele yoğun ilgi ve katılım göstermişlerdir.