TURİZM FAKÜLTESİNDEN EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ ATAĞI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Konak Nevvar Salih İşgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında 04 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen törende ortak bilimsel çalışmalar, proje çalışmaları, eğitim-öğretim, kültürel iş birlikleri ve karşılıklı bilgi alış verişini kapsayan eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Törene İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, Konak Nevvar Salih İşgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Edip OCAKOĞLU, Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salih AKDOĞAN’ın yanı sıra İKÇÜ Turizm Fakültesi akademik personeli ve ilgili liselerden gelen öğretmenler katıldı.  Üniversitelerin diğer eğitim kurumlarıyla gerçekleştirdikleri işbirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Atilla AKBABA, kurumların üyeleri ve öğrenciler arasındaki ilişkileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve deneyimlerini birbirlerine aktarmak, farklı kurumların bir araya geldiği projeler gerçekleştirmek ve staj olanakları hususunda paylaşımda bulunmak gibi konulardan bahsederek, İKÇÜ Turizm Fakültesi olarak liselere destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle lise çağındaki öğrencilerin üniversiteler ile bağ kurmalarının önemine değinen Ömer Edip OCAKOĞLU ise bu tür işbirliklerinin öğrencilerin gelişimine ve gelecek planlarına yapacağı katkılardan bahsetti. Konak Nevvar Salih İşgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak bu tür girişimlere açık olduklarını vurguladı. Salih AKDOĞAN ise Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ile daha önce de işbirliği içerisinde olduklarını, bundan sonraki dönemlerde de yapılacak her türlü araştırma, eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel işbirlikleri konularındaki anlayışlarını karşılıklı ilgileri çerçevesinde devam ettireceklerini belirtti.