Turizm Öğrencilerinin Gözüyle "Gelecekte Turizm" Paneli Gerçekleştirildi

42. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında “Turizm Öğrencilerinin Gözüyle Gelecekte Turizm” konulu Panel, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, üniversitemizin akademik ve idari personeli ve Konak Beştepe Meslek Lisesi öğrencilerinin geniş katılımı ile gerçekleştirildi. Turizmin geleceği olan gençlerin sektörün trendlerini, gelecek eğilimlerini değerlendirdiği panelde açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA tarafından yapıldı. Prof. Dr. Atilla AKBABA fakültemiz öğrencilerinin yapılan organizasyonlarda aktif olarak yer almalarının önemini dile getirirken, turizmde teknolojik yenilikler, sürdürülebilirlik ve turizmin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Simge KÖMÜRCÜ’nün panel başkanlığında Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinden Selçuk EROL ve Elmira Nur KARADEMİR, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinden Can KOYUNCU ve Olcay Gül KOÇ ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencilerinden Maksim Aleksandr PİSEMUHA ve Büşra SAGINÇ kendi alanlarına ilişkin gelecek trendlerine yönelik değerlendirmelerde bulunurken, teknoloji, sürdürülebilirlik, endüstri 4.0, değişen turist davranışları, alternatif turizm çeşitleri ve artan çevresel uygulamalar hakkında ülkemizden ve dünyadan örneklerle gelecekte turizm konusunda detaylı bilgiler verdiler. Etkinlik sonunda panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.