İKÇÜ KARİYER HAFTASI ETKİNLİĞİ’NE İŞKUR’DAN TAM DESTEK

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nce bu yıl ikincisi düzenlenecek, öğrencilerle sektörün önde gelen firmalarının buluşacağı “2.Kariyer Haftası” etkinliklerine Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü de destek verdi.

Etkinlik haftası öncesi aralıksız devam eden organizasyon çalışmaları kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ile Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda Özsan biraraya gelerek fikir alışverişinde bulundu. İstihdam, staj, iş başı eğitimi sağlayacak firmalar ile üniversite öğrencilerini buluşturacak İKÇÜ Turizm Fakültesi Kariyer Haftası proje ortaklığına ilişkin protokol taraflarca imzalandı.

Protokole göre etkinlik öncesi ve sonrası faaliyetlerde destek verecek olan İŞKUR, İş ve Meslek Danışmanlarının öğrencilerle buluşmasını sağlayarak da kariyer desteği sağlayacak.

2.Kariyer Haftası Etkinlikleri hakkında

Bugüne kadar 40’a yakın firmanın katılım sağlayacağını ilettiği “Turizm Fakültesi Kariyer Günü” 7 Mart 2018 Günü Saat: 10.00’da İKÇÜ’de “Üniversite Sektör İşbirliği ve Kariyer Basamakları” başlıklı panel ile başlayacak.

Panelin ardından İKÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin şefliğe ilk adımının sembolü  “Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirilecek. Tören sonrasında Fuaye Alanında yer alan standlarda sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelerek istihdam, staj, iş başı eğitimi hakkında görüşmeler yapabilecek.

Hafta boyunca devam edecek öğrenci-sektör buluşmasında,  İzmir Çalışma ve İş Kurumundan İş ve Meslek Danışmanı Cemile Bingöl ve Anıl Uslu tarafından “İş Arama Becerileri” konulu seminer verilecek, “Konaklama, Seyahat ve Yiyecek İçecek” işletmeleri çeşitli günlerde gerçekleştirecekleri sunumlar ile öğrencilerle biraraya gelecektir. Sonraki günlerde ise Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından “Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Eğitimi” düzenlenecektir. Hafta boyunca sağlanacak işbirlikleri ile sonraki dönemler için atılacak adımlar belirlenecektir.