Turizm Fakültesi’nde Öğrencilerin Haftası

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, ilk kez düzenledikleri Öğrenci Haftası etkinliğiyle öğrencilerinin eğitim, staj, yurt dışı imkanlarını kapsamlı olarak ele aldı.

Düzenlenen eğitim seminerlerine katılan Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, öğretim üyeleriyle bir araya gelerek eğitimleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

“Turizm Fakültesi 1. Öğrenci Haftası” etkinliğine katılan Dekan Prof.Dr. Atilla Akbaba, tüm öğretim üyelerinin de katıldığı öğrenci seminerlerinin fakülteleri adına çok faydalı geçtiğini söyledi.

“Öğrenciler arası kaynaşmaya ev sahipliği yaptık”

Yurtiçi ve yurtdışında staj yapan, okurken çalışan ve ERASMUS programı ile İspanya, Portekiz, Litvanya gibi ülkelerde eğitim alan öğrencilerin oluşturduğu grupların, yaptığı bilgi paylaşımlarının oldukça önemli olduğunun altını çizen Dekan Prof.Dr. Akbaba, “Fakültemizin tüm akademisyenleri, öğrencilerimizle bir araya gelerek onlardan gelen talep ve istekleri değerlendirdi. Seminerlerimizde, staj ve eğitim öncesi yapılması gerekenleri, öğrencilerimizin karşılaştıkları zorlukları ve deneyimleri ele aldık. Fakültenin tüm paydaşlarını bir araya getiren etkinliğimiz, öğrenciler arası kaynaşmaya ve dayanışmaya ev sahipliği yaptı.” dedi.

“Deneyimler paylaşıldı”

“Üst sınıflardaki öğrencilerin deneyimlerini diğer sınıflarda okuyan öğrenci arkadaşlarıyla paylaşması oldukça önemli” diyen Dekan Prof. Dr. Akbaba, “Merak edilen staj, çalışma hayatı ve ERASMUS gibi konulara gelen sorular,  deneyim sahibi öğrenciler tarafından yanıtlandı. Turizm Fakültesi ve bölümlerin öğrenci temsilcileri ile fakülte öğrencilerince gerçekleştirilen etkinliğin ilkine gösterilen bu ilgi biz akademisyenleri de oldukça mutlu etti. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu paylaşımların gelecek yıllarda büyüyerek devam edeceği temennisindeyiz.” diye konuştu.