Fakültemiz Öğretim Üyeleri “Uluslararası Aeneas’ın Rotası Projesi” Kapsamında Gerçekleştirilen Çalıştaya Katıldı.

Edremit ilçesinde yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Antandros Antik Kenti’nden çıkıp Akdeniz kıyılarını dolaşarak İtalya’ya giden Aeneas’ın rotasının dünya turizmine kazandırılması amacıyla düzenlenen Uluslararası Aeneas’ın Rotası Projesi Çalıştayına fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Atilla Akbaba ve Doç. Dr. Zafer Öter katılım sağlamıştır. Çalıştay çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi ve Antandros Derneği işbirliği ile 04-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Uluslararası Aeneas Rotası Çalıştayı' Projesinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ile birlikte gerçekleştirilebilecek projeler  ve karşılıklı iş birlikleri de görüşülmüştür.

İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannuzzi, Ankara İtalyan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Emilio Sessa, Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktörü Aldellatif Ghedira, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Mustafa Tan, Arnavutluk’un eski Roma Büyükelçisi Arkeolog Prof. Dr. Neritan Ceka, Arkeolog Prof. Dr. Massimo Frasca, Aeneas Rotası belgeselini çeken İtalyan yönetmen Alberto Perugia, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın da aralarında bulunduğu grup Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’yı ziyaret ettiler. Kaymakam Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka, konuklara ilçe ile ilgili bilgiler verdi. Belediye Başkanı Kamil Saka, Aeneas Rotası’nın yeni bir kültür ve turizm rotası olarak ilçenin uluslararası alanda tanınırlığına önemli katkılar sağlayacağını belirterek  “Aeneas Rotası aynı zamanda zeytini de içermektedir. Üç gün sürecek olan çalıştayımızda 4 ülkeden belediye başkanları, büyükelçiler, arkeologlar ve turizmciler ile konuşacağız. Aeneas Efsanesi’nin 4 ülkeden 21 limanı kapsayan rotasını 2 antik gemiyle yeniden yapmayı düşünüyoruz” dedi (Kaynak: www.edremit.bel.tr).