Çikolata Kursu Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından gerçekleştirilen çikolata yapım kursunda çikolata severlerle kalıplama, temperleme, şekillendirme, dolgu yapımı gibi özel teknikleri gösterildi. Bu programda katılımcılarla trüf çeşitleri, rocher çikolata, çikolatalı ganaj ve kutlamalar için çikolata lolipopları yapımına yönelik eğitim verildi.

25.11.2016’da İKÇÜ Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı ve Restoranında gerçekleştirilen kurs programının içeriği ise şu şekilde oldu:

 

KURS PROGRAMI

  1. Çikolata Temperleme ve Kalıplama teknikleri,
  2. Çikolata Dekorasyonu,
  3. Trüf Çikolata Yapımı,
  4. Roche Çikolata Yapımı,
  5. Çikolatalı Ganaj Yapımı,
  6. Çikolatalı Lolipop Yapımı.

HABER İLE İLGİLİ RESİMLER

Başa Dön