İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Üçüncü Mezunlarını Verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. 46 genç turizmci kep atarak, meslek hayatlarına başlangıç yaptı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende gençlerin heyecanına; Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr.Dr. İrfan Karadede, Dekanlar, öğretim üyeleri ile aileleri ortak oldu.

Öğrenciler adına konuşan fakülte temsilcisi Tuğçe Akış, İKÇÜ ailesinin birer ferdi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akış, “İyi ki İKÇÜ Turizm Fakültesinden mezun oluyoruz. Hepinizin pozitif enerjisi, bilgi birikimi, yetenekleri; güzel ülkemizin geleceğidir. Önümüzde güzel bir yolculuk başlıyor, dileğim herkesin başarıyla, azimle hayallerine kavuşmasıdır.” diye konuştu.

“İlk sıradayız.”

İzmir’in en genç turizm fakültesi olmasına rağmen, ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında tüm bölümlerde ilk sıralarda tercih edildiklerini belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba da kayıt doluluk oranlarının yüzde yüz olarak gerçekleştiğini söyledi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden ilk mezunları vermenin de heyecanını yaşadıklarını kaydeden Dekan Prof.Dr. Akbaba,” Mezunlarımız bundan sonra da İKÇÜ Turizm Fakültesi ailesinin bir bireyi olmaya, nitelikleri ve başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam edeceklerdir. Mezun Bilgi Sistemimiz yardımıyla da sürekli iletişim içerisinde olacağız. Mezunlarımız kendilerinden sonra gelecek mezunlarımıza yol açacaklar, örnek teşkil edeceklerdir.  Biz fakülte olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizin yanınızda olacağız.” dedi

“Nitelikli insan gücü hedefine katkı sunuyoruz.”

Bu özel günü paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, emeği geçen hocaları ve aileleri tebrik etti. Türkiye’nin muhteşem bir kültüre sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Köse, “Tarihiyle, doğasıyla, insanıyla, dünyanın ilgisini çekebilecek ne varsa onların hepsine sahip olan ender ülkelerden birine mensubuz. 2023 vizyonunda 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar gelir hedeflenmektedir. Bunun potansiyeli var mı? Elbette ki var. Ama bunun şartlarından biri nitelikli insan gücüdür. İşte fakültemiz bu hedefe nitelikli insan gücünü sundu, bu hizmetine devam ediyor. Mezunlarımız bu hedefe en iyi şekilde karşılık verecektir. ” diye konuştu.

Dünyada çok güçlü bir rekabet ortamının olduğuna dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Köse, bu ortamda yerel kültürüne sahip çıkanların kazanacağını kaydetti. Prof.Dr.Köse, “Yerel değerleri örseleyen, ortadan kaldıran farklı bir kültürel ortamda yaşıyoruz. Çok zengin tarihi ve kültürel mirasa sahibiz Anonimleşen, her yerde olabilenden ziyade orijinalliğinizi muhafaza edebiliyorsanız insanların dikkatini çekebilirsiniz. Küreselleşmenin yaşandığı dünyada kendi kültürüne, benliğine sahip çıkanlar kazanır.” şeklinde konuştu.

Törende, Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Çelik’in yönetiminde hazırlanan müzik dinletisi beğeniyle takip edildi.

Diploma töreninin ardından Turizm İşletmeciliği Bölümü, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü ile ilk mezunlarını veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladı.