Tüm HABERLER
  • Turizm Fakültesi Tarafından "AB Proje Yazım Eğitimi" Gerçekleştirildi

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen eğitimde Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan tarafından "Avrupa Birliği Proje Yazım Eğitimi" verildi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba verdiği katkılardan ve değerli paylaşımlarından dolayı eğitimin ardından Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan'a teşekkür belgesi  takdim etti.  

  • Turizm Fakültesinden Kariyer Haftasına Davet

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi İzmir’in Çiğli ilçesinde yer almaktadır. Üniversitemiz bir devlet üniversitesidir ve yaklaşık 12.000 öğrencisi bulunmaktadır. Turizm Fakültesi ise 4 bölümden oluşan ve ortalama 750 öğrenciye sahip bir fakültedir. Fakültemizde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır. Aynı zamanda fakültemiz İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren bir Turizm Fakültesi özelliğini taşımaktadır. Kariyer günlerimiz 05 - 09 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek farklı etkinliklerle devam edecek,  7 Mart 2018’de 09.00 itibari ile Fakülte tarafından sağlanacak alanlarda işletmeler stantlarını kuracak, masa ve sandalyeler üniversitemiz tarafından sağlanacaktır. 10.00’da açılık konuşmaları ve “Üniversite Sektör İşbirliği ve Kariyer Basamakları” başlıklı panel gerçekleştirilecek, ardından etkinlik alanına geçilerek sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelecektir. TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sektör Temsilcileri, Üniversite ve ilgili Liselerden öğrencilerin yer alacağı etkinlik, açılış konuşmasının ardından başlayacak organizasyon ile gün boyu devam edecektir. 14.00 – 15.00 arasında İzmir Çalışma ve İş Kurumundan İş ve Meslek Danışmanı Cemile Bingöl tarafından “İşbaşı Eğitim Programı” Anıl Uslu tarafından “İş Arama Becerileri” konulu sunumlar gerçekleştirilecektir.  Etkinliğimize 07 Mart tarihinde kurulacak stantlarda yer alarak katılım sağlayabilirsiniz. Haftanın diğer günleri ise sunum ve tanıtım yapmak isteyen katılımcılar için önceden belirlenen gün ve saatlerde amfi şeklindeki sınıflar ayarlanacak, ilgili öğrencilerle bir araya getirilecektir. Kariyer günlerimize katılım için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Fakültemizin Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri öğrencileri ile bire bir görüşme fırsatı sağlanması, stajyer ve personel alımları için öğrenciler ile sektör bir araya getirmek, işletmelerin kendilerini tanıtımları için olanak sağlamak ana hedefimizdir. 07 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

  • Turizm Fakültesi Öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Farkındalık Atölyesi’ne Katıldı

    Turizm Fakültesi Öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Farkındalık Atölyesi’ne Katıldı Turizm İşletmeciliği Bölümü IV. Sınıf öğrencileri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü I. Sınıf öğrencileri, İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında, dersin sorumlu öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Gülşah AKKUŞ ve Yrd. Doç. Dr. Melike SAKİN ile birlikte 12 Aralık 2017 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İSG uygulamaları hakkında bilgi veren İBB İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ahmet Ata Temiz, iş sağlığı ve güvenliğini fizik yasalarıyla birleştirerek farkındalığı artırmayı amaçlayan ve öğrencilerin çok ilgisini çeken sunumunu gerçekleştirdi. Atölye çalışmasının sonunda akıllı telefonlar üzerinden İSG içerikli eğlenceli mini bilgi yarışması yapıldı. Yarışmayı kazanan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Ufuk TEKİN ile Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden Mert AKSU’ya, Belediye tarafından çıkarılmış olan İSG Rehber kitabının da bulunduğu İSG materyallerinden oluşan hediyeleri Ahmet Ata Bey tarafından verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi çalışanlarına; enformasyonun bilgiye dönüşmesine olan katkılarından, misafirperverliklerinden ve lezzetli ikramlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

  • Otel ve Restoranlarda Sosyal Medya Yönetimi

    Otel ve Restoranlarda Sosyal Medya Yönetimi etkinliğinde konuşmacı olarak yer alan Erhan Us'a değerli paylaşımlarından ve fakültemiz öğrencilerine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.  

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisine Travel Turkey İzmir bünyesinde düzenlenen "Bireysel Butik Pastacılık" yarışmasında Bronz Madalya

    Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi SİMGE SÜMER Travel Turkey İzmir bünyesinde düzenlenen Bireysel Butik Pastacılık Kategorisinde 3. olarak BRONZ Madalya kazanmıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi Kapsamında Kermes Düzenlediler

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında Menemen Cumhuriyet İlköğretim Okuluna bir kitaplık kurulumu konusunda çalışılmakta olup, bu amaçla 30 Kasım 2017 tarihinde yiyecek kermesi düzenlemişlerdir.  Dersin Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Perihan KENDİRCİ Kermeste satılan tüm yiyeceklerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında hazırlandığını ve elde edilen gelir ile ilköğretim okuluna hibe edilmek üzere çocuk kitapları satın alınacağını söyledi.

  • Best Western Premier Oteli Uygulama Gezisi

    23 Kasım 2017 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama dersi kapsamında Best Western Premier Oteli’ne uygulama gezisi gerçekleştirmişlerdir. Otelde öğrencilerimizi karşılayan Yiyecek İçecek Müdürü Tolga Ay, otelleri hakkında genel bilgi vererek, otelin yiyecek içecek hizmetlerinin verildiği alanlarını gezdirmiştir. Tolga Bey ayrıca otelcilik mesleğinin zorluklarından bahsederek, kariyer gelişimi için öğrencilerimize tavsiyelerde bulunmuştur.  Sonrasında öğrencilerimiz Mutfak Şefi (Executive Chef) Ünal Ferah ile görüşmüşler ve otelin mutfak bölümlerini gezmişlerdir. Ünal Şef, gastronomi öğrencileri için önemli tavsiyelerde bulunmuş, iyi bir mutfak şefi olabilmek için mutfağın her bölümünde çalışmanın önemine vurgu yapmıştır. Uygulama gezisi teşekkür belgelerinin dersin Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Gülşah AKKUŞ tarafından otel yetkililerine sunumuyla sona ermiştir.

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri "Duru Bulgur Eğitimi" Aldılar

    Duru Bulgur Firması tarafından 22 Kasım 2017 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine “Duru Bulgur Eğitimi” verilmiştir. Duru Bulgur firması Marka ve Pazarlama temsilcisi Ayşe SARIMEHMET tarafından verilen eğitimde geleneksel bir ürünümüz olan bulgur detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bulgurun tarihçesi, besin değeri, bulgurlu tarifler hakkında bilgi verilmiştir. Teorik eğitimin ardından Ayşe SARIMEHMET gözetiminde bölüm öğrencilerimiz ile uygulama mutfağımızda farklı bulgurlu yemek ve tatlı tariflerinden denemeler yapılmıştır. Duru Bulgur firması tarafından öğrencilerimize eğitim sertifikaları ile bulgurlu tariflerin yer aldığı kitaplardan hediye edilmiştir. Gerçekleştirilen bu güzel etkinlikte emeği geçen bölüm öğrencilerimiz ile Duru Bulgur firmasına teşekkür ederiz.

  • Turizm Fakültesi’nde Öğrencilerin Haftası

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, ilk kez düzenledikleri Öğrenci Haftası etkinliğiyle öğrencilerinin eğitim, staj, yurt dışı imkanlarını kapsamlı olarak ele aldı. Düzenlenen eğitim seminerlerine katılan Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, öğretim üyeleriyle bir araya gelerek eğitimleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.  “Turizm Fakültesi 1. Öğrenci Haftası” etkinliğine katılan Dekan Prof.Dr. Atilla Akbaba, tüm öğretim üyelerinin de katıldığı öğrenci seminerlerinin fakülteleri adına çok faydalı geçtiğini söyledi. “Öğrenciler arası kaynaşmaya ev sahipliği yaptık” Yurtiçi ve yurtdışında staj yapan, okurken çalışan ve ERASMUS programı ile İspanya, Portekiz, Litvanya gibi ülkelerde eğitim alan öğrencilerin oluşturduğu grupların, yaptığı bilgi paylaşımlarının oldukça önemli olduğunun altını çizen Dekan Prof.Dr. Akbaba, “Fakültemizin tüm akademisyenleri, öğrencilerimizle bir araya gelerek onlardan gelen talep ve istekleri değerlendirdi. Seminerlerimizde, staj ve eğitim öncesi yapılması gerekenleri, öğrencilerimizin karşılaştıkları zorlukları ve deneyimleri ele aldık. Fakültenin tüm paydaşlarını bir araya getiren etkinliğimiz, öğrenciler arası kaynaşmaya ve dayanışmaya ev sahipliği yaptı.” dedi. “Deneyimler paylaşıldı” “Üst sınıflardaki öğrencilerin deneyimlerini diğer sınıflarda okuyan öğrenci arkadaşlarıyla paylaşması oldukça önemli” diyen Dekan Prof. Dr. Akbaba, “Merak edilen staj, çalışma hayatı ve ERASMUS gibi konulara gelen sorular,  deneyim sahibi öğrenciler tarafından yanıtlandı. Turizm Fakültesi ve bölümlerin öğrenci temsilcileri ile fakülte öğrencilerince gerçekleştirilen etkinliğin ilkine gösterilen bu ilgi biz akademisyenleri de oldukça mutlu etti. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu paylaşımların gelecek yıllarda büyüyerek devam edeceği temennisindeyiz.” diye konuştu.

  • Basında Turizm Fakültesi

    İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin mezun olduktan sonra kariyer planlaması adına sektörle önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Üniversite Sektör işbirliğine ilişkin basında yer alan haberlere ulaşmak için: Basında yer alan haberlerimiz için lütfen tıklayınız...

  • ÜNİVERSİTE SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İYİ NİYET PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ

    İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin mezun olduktan sonra kariyer planlaması adına sektörle önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Sektörün önde gelen otelleri, turizm acentaları, restoranlarının temsilcilerinin katıldığı  "Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet Protokolü “ne göre taraflar, akademik ve sektörel deneyimlerini birbirlerine aktararak, öğrencilerin iş ve staj olanakları konusunda paylaşımda bulunacak. İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın yanı sıra; toplam 20 farklı hizmet sektöründen gelen otel, restoran, seyahat acentaları adına üst düzey temsilciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. “Öğrencilerimize istihdam kapıları açılacak” Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, sektörle imzalanan protokollerin öğrencilerin gelişimine olan katkısına dikkat çekti. Prof.Dr.Akbaba, “Sektörle iç içe olmak, her alanda işbirliği yapmak, kesintisiz bilgi alış verişi sağlamak, yerinde, gerçek ortamında deneyimlemek, ortak bilimsel çalışmalar, proje çalışmaları yapmak amaçlarımız arasındadır. Umarım burada imzaladığımız protokol çok verimli işbirlikleri için bir temel oluşturur. Burada bulunan sektörümüzün değerli temsilcileri, öğrencilerimiz ve kurumumuz için güzel iş birliklerinin tohumunu ekmiş ve kıvılcımını tutuşturmuş oluruz. Bu başlangıçla birlikte öğrencilerimiz için staj olanakları, istihdam fırsatları, eğitim, ortak projeler geliştirme, bilgi alış verişi gibi birçok konuda işbirliğimizin hızla gelişmesini, diğer işletmeler ve eğitim kurumları için güzel bir örnek teşkil etmesini diliyorum.” dedi. “Üniversitelerde üretilen bilgi sektörle buluşmalı” Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya da okullu bir sektör haline gelebilmenin önemine işaret etti. Prof.Dr. Kaya, “Genç turizmcilerin eğitimleri boyunca maksimum sayıda örnek turistik işletmeyi ziyaret etmeleri ve yöneticileri ile tanışmaları sektör için oldukça önemlidir. Genç bir turizmci, turizm fakültesini bitirdiği gün eğer sadece staj yaptığı iki veya üç tesisi görmüş ise bu yetersizdir. Bu noktada sektör temsilcilerimizin desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Turizm alanında üniversitelerde üretilen bilginin sektörün deneyimiyle birleştirilmesinin önemi kalite standartlarının artması açısından yadsınamaz. Bu hem fakültelerin gelişimi, hem sektörün daha da üst seviyeye gelmesi, sonuç olarak da ülke ekonomimize turizmden gelen katkının artması açısından çok hassas bir noktadır.” şeklinde konuştu. “Turizm gittiği yere barışı götürür” İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, turizmin hassas bir sektör olduğunu belirtti, yaşanan en ufak olumsuz gelişmenin tüm sektöre yansıdığını dile getirdi. Taşbaşı, “Bulaşıcı hastalık olur, bir bakarsınız orda turizm aşağı doğru gitmiş, en ufak bir terör olayı olur, turizm olumsuz etkilenir. Aslında turizm barış sektörüdür, sağlık sektörüdür, huzur sektörüdür, gittiği yere barış götürür, huzur götürür, çünkü parayı götürür, ekonomik gelişmeyi götürür, sosyal refahı götürür. Yaşamsal olarak insanların arasında kültürel ilişkiyi sağlar. Örneğin gastronomi öğrencilerimizin ürettiği yemekleri turistler deneyecek. Gittiğimiz ülkelerin farklı yemeklerini de bizler yiyeceğiz. İşte bu yüzden turizm bir kültürel iletişim sektörüdür. İnsanların kucaklaşmasını, barışmasını sağlayan bir sektördür.”diye konuştu. “Misafirlerimizi güzel ağırlamalıyız” “Turizm geleceğimiz,  insanımızın geleceği turizmdedir. ”diyerek turizme verilen önemin toplumsal bazda değerlendirilmesine vurgu yapan Vali Yardımcısı Taşbaşı, “ Turizm topyekûn bir seferberlik gerektirir. Bir turist, bir ülkeye geldiğinde havaalanında ilk karşılaştığı kişi pasaport polisidir Ondan sonra taksici ile karşılaşır. Otelde bel boy karşılar. Sokağa çıkar satıcıyla karşılaşır. Tanımadığı insanlar onu evinde misafir eder. Turistler sokaklarımızda dolaşır. Onun için çevremizi temiz tutmalı, gelecek misafirlerimize iyi hazırlanmalıyız.” dedi. İKÇÜ Turizm Fakültesi’ni sektörle attığı adımlar için tebrik eden Taşbaşı, mezun öğrencilerin istihdama katkı sağlaması adına önemli girişimler yapıldığını ifade etti. Taşbaşı, “Özellikle öğrencilerin hem staj hem de okullarından mezun olduklarındaki işe yerleşme süreçlerine fayda sağlayacak önemli bir protokole imza atıyoruz. Ayrıca sektörle kurulan bu iş birlikleri sayesinde onların ihtiyaç duydukları bölümler hakkında fakültemiz eğitim faaliyetlerini güçlendirmektedir. “ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Üniversite Sektör İş Birliği İyi Niyet Protokolü taraflar tarafından imzalandı. Protokole imza atan firmalar Rixos Premium Bodrum        Selge Beach Resort & Spa Hotel Wyndham Grand İzmir Özdilek Best Western Premier Karşıyaka       Four Points by Sheraton Izmir   Hanedan Beach Hotel Foca Göçtur Turizm Yatırım A.Ş. DoubleTree by Hilton Hotel Kusadasi   Pine Bay Holiday Resort Blanca Hotel Siesta Apart Hotel Pronto Tur Pagos Turizm Setur Ağam Baklavaları Susitaş A.Ş. Köfteci Yusuf                        Sedaca Culinary Arts O.Y. Consultant Otel Danışmanlık ve Dijital Medya Çözümleri Beğendik Abi Lokantası

  • ÜNİVERSİTE SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İYİ NİYET PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ

    2 Kasım 2017 Perşembe günü saat 11:00'de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin düzenlediği İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörümüz, Dekanlarımız, Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilecek olan "Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet Protokolü" imza töreninde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu ve Fuaye Alanında gerçekleşecek tören ve kokteyle tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari mensuplarımız davetlidir.  

  • Turizm Fakültesi İlk Kitabını Çıkardı

    Turizm Fakültesi İlk Kitabını Çıkardı Editörlüğünü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ve Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler ve Doç. Dr. Volkan Altıntaş’ın yaptığı, Fakülte Öğretim Üyelerinin bölüm yazarları olarak yer aldığı “Turizm İşletmeciliği Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar” adlı kitap raflarda yerini aldı. İKÇÜ’ de bir ilki gerçekleştiren Turizm Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan ders kitabı, Türkiye’nin her üniversitesinde kullanılabilecek bir ders kitabı olma özelliğini taşıyor. Rektör Prof.Dr.Mehmet Tokaç’ı makamında ziyaret eden Dekan Prof.Dr.Akbaba ve editör akademisyenler İKÇÜ adına gerçekleştirilen bu akademik başarının heyecanını paylaştılar. “Sektöre de önemli bir katkı” Rektör Prof.Dr.Tokaç, İKÇÜ’lü akademisyenler tarafından hazırlanarak akademik hayata kazandırılan ders kitabının bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, Turizm Fakültesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. İKÇÜ’de eğitim ve bilimsel alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Prof.Dr.Tokaç, “Turizm ülkemiz için oldukça önemli bir sektör. Sektöre yapılan her katkı büyük önem arz etmektedir. Hazırlanan bu eserden turistik işletmelerin de faydalanacağını düşünüyorum.” diye konuştu. Kitap hakkında bilgi veren İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba da kitabın iki ana bölüm altında toplanan 18 başlık içerdiğini aktardı. Kitabın birinci bölümünde, turizmde temel kavramlara açıklık getirilerek turizm endüstrisinin genel yapısı hakkında bilgi verildiğini, turizm endüstrisinin alt segmentlerini oluşturan konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, ulaştırma, rekreasyon işletmeciliği üzerinde açıklamalar yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Akbaba, ikinci bölümde ise turizm işletmeciliği sektörünü yakından ilgilendiren yönetsel konulara değinildiğini belirtti. “İşletmeciler için iyi bir rehber” Prof. Dr. Akbaba, “Hem işletmeciler için iyi bir rehber, hem de akademik çalışmalar için referans bir eser özelliği taşıyan kitabımız öğrencilerimiz için de dört dörtlük bir bilgi kaynağı. Değerli akademisyenlerimiz uzun uğraşları neticesinde bu eseri oluşturdu. Kitabın hazırlık, yazım ve basım aşamasında emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca kitabın fikir aşamasından basım aşamasına kadar tüm süreçlerde görev alan ve özveri ile çalışan Dr. Simge Kömürcü ve Araş. Gör. Özgür Sarıbaş’a emekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi. “2023 yılı hedefi: 50 milyon turist” Turizmin Türkiye'nin yaşamsal önem taşıyan cari açığını azaltacak kritik önemdeki sektörlerden birisi olarak ön plana çıktığını da belirten Prof. Dr. Akbaba, bu alanda yapılacak bilimsel katkıların büyük önem taşıdığını kaydetti. Prof.Dr. Akbaba fakülte olarak ihtiyaç duyulan diğer konular hakkında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Akbaba, “Turizmin, ülkemiz milli geliri içerisindeki %12 payı ve istihdamdaki %8,2 payıyla, turizm sektörünün ne denli önem taşıdığı anlaşılabilmektedir. 2023 yılı hedefi olarak belirlenen 50 milyon turist ve 50 milyar ABD Doları turizm geliri sektörün ülkemiz açısından önemini perçinleyen rakamlardır. Turizmin kısa dönemli krizlerle kesintilere uğramakla birlikte sürekli bir büyüme gösterdiği ve bu büyümenin uzun dönemde de devam edeceği gözlenmektedir.” diye konuştu.

  • Doçentlik unvanı kazanan öğretim üyemiz Sayın Melike Sakin Yılmazer'i tebrik ediyoruz.

    Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Melike Sakin Yılmazer, Doçentlik sınavında başarılı olarak Doçent unvanını kazanmıştır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

  • 18. Ulusal Turizm Kongresi & "International Journal of Contemporary Tourism Research"

    Fakülte dergimiz "International Journal of Contemporary Tourism Research"  18-22 Ekim 2017 tarihlerinde Mardin’de gerçekleştirilecek olan 18. Ulusal Turizm Kongresine bildiri değerlendirme sürecinde seçilen bildiriler için yayın desteği vermektedir. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak bu sene 18.'si düzenlenecek olan ve Türkiye'nin en önemli Turizm Kongrelerinden biri olan Ulusal Turizm Kongresine destek sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

  • Rus turistler can simidi oldu

    İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı 2016 yılı turizm rakamlarını değerlendirdi. Prof. Dr. Akbaba, "Bu yıl Türkiye turizmine en fazla katkıyı sağlayan ülke Rusya oldu" dedi.  “RUSLAR CAN SİMİDİ OLDU" Turizmin, gayri safi millî hasıladaki (GSMH) payının, 2015’teki yüzde 6,2 oranından, 2016 yılında yüzde 2,6’ya düştüğüne dikkat çeken Prof.Dr. Akbaba, turizmde toparlanma sürecinin birkaç yıl daha alabileceğini ifade etti. 2017 rakamlarının ise umut vaat ettiğini söyleyen Prof.Dr. Akbaba, “Şu anda içinde bulunulan durum bir fırsata dönüştürülmeli, gerekli yasal düzenlemeler yapılarak; aksayan yönler düzeltilmeli, sektördeki çürük elmalar ayıklanmalı ve sektörün daha güçlü hale getirilmesi sağlanmalıdır" dedi. 2017 yılının ocak- mayıs döneminde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.55 oranında artarak 8 milyon 762 bin 509 seviyesine yükseldiğine dikkat çeken Akbaba, "Aynı tabloya göre turizm geliri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17,1 azaldı. Turist sayısı artıyor, turizm gelirimiz artmıyor. Aslında turizm görünmez bir ihracat kalemidir, milli gelir artışına ve dolayısıyla ülke kalkınmasına katkı sağlar. Bu açıdan turizmin canlanması adına sektöre can simidi olacak tedbirlerin alınması kaçınılmazdır" dedi. Bu yıl Türkiye turizmine en fazla katkıyı sağlayan ülkenin Rusya olduğunu söyleyen Prof.Dr. Akbaba, iki ülke arasındaki gerilimin sona ermesinin turizme olumlu yansıdığını belirtti. Çin’den gelen ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandığını kaydeden Akbaba, geçen yılın aynı döneminde Türkiye’ye turist gönderen ilk 15 ülke içinde en büyük düşüşün yüzde 38 ile Amerika Birleşik Devletleri’nde, yüzde 29 düşüşle ile Hollanda’da ve yüzde 25’lik düşüşle Almanya’da görüldüğünü aktardı. Rakamlara göre, 2016 yılında yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarının sayısında ise yüzde 12’lik düşüş yaşandı. Türkler en çok Gürcistan, Yunanistan, Almanya ve Batı Asya ülkelerini tercih etti. “İZMİR İYİYE GİDİYOR" 2016 yılının ilk 6 ayında 250 bin kişi ağırlayan İzmir, 2017’nin aynı aylarına göre yüzde 1,5 artışla 253 bin turisti misafir etti. İzmir’in zengin coğrafyasının, tarihi zenginliklerinin belki de yüzde birini bile kullanamadığını belirten Prof. Dr. Akbaba, bu noktada krizlere karşı daha dirençli, getirisi yüksek çeşitliliklerin ön plana çıkarılmasını gerekliğini vurguladı. Prof.Dr. Akbaba, “Deniz, kum, güneş üçlüsüne dayanan kitle turizmine alternatif olarak kültür, sağlık, inanç, yayla, spor, kongre, mağara, gastronomi gibi çeşitlilikler değerlendirilebilir. Klasik turizm ürünleri anlayışından ziyade yenilikçi anlayışlarımız olursa, turizmimiz yaşanılan tüm kriz ortamlarından en az etkilenen alan olarak çıkar" dedi. Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/rus-turistler-can-simidi-oldu-40535101  

  • TURİZM FAKÜLTESİNİN İLK ULUSLARARASI DERGİSİ YAYINDA

    TURİZM FAKÜLTESİNDEN BİLİMSEL ATAK University Ranking By Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca yapılan ve dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren listede “Dünyanın en iyi 200’ü” arasında yer alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefine katkı sağlayan çalışmalarına devam ediyor. İKÇÜ Turizm Fakültesi, hem bu hedef katkıda bulunmak hem de fakültelerinin bilimsel tanınırlığını arttırmak için ilk uluslararası dergisi “International Journal of Contemporary Tourism Research” ü DergiPark üzerinden yayına geçirdi. Yayın kurulunda yerli ve yabancı birçok akademisyenin yer aldığı dergi sayesinde Türk ve yabancı akademisyenler, bilimsel çalışmalarını bilim dünyası ile paylaşabilecek. ABD, Belçika, Almanya, İngiltere, Finlandiya gibi ülkelerden akademisyenlerin yer aldığı derginin Danışma Kurulu’nda İKÇÜ’den Doç. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Volkan Altıntaş, Yrd. Doç. Dr. Evrim Mayatürk Akyol, Doğuş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Perran Akan, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olca Sürgevil Dalkılıç ve Prof. Dr. Ebru Günlü Küçükaltan, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emrah Özkul yer alırken; yayın kurulunda İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ile Doç. Dr. Mehmet Emre Güler bulunuyor. ÜLKENİN TANINIRLIĞINA DA BÜYÜK KATKI İlk sayısının bilim dünyasıyla buluştuğu dergiyi, alanında öncü dergiler arasına sokmayı hedeflediklerini belirten Dekan Prof. Dr. Akbaba, üniversite ve fakültelerinin kurumsallaşması, bilimsel alanda daha saygın yer alması için çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda bu derginin çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akbaba, web sayfalarının Türkçe ve İngilizce olarak sürekli güncellendiğini, bu sayede dünyanın herhangi bir yerinden öğrenci ya da akademisyenin fakülte hakkında her türlü bilgiyi kolaylıkla edinebileceğini kaydetti. LİSANS ÖĞRENCİLERİNE DERS KİTABI MÜJDESİ Sektörde lider turizm firmalarıyla iş birliklerini teker teker hayata geçirdiklerini de vurgulayan Prof. Dr. Akbaba, turizm öğrencilerine bir müjde verdi. Tüm akademisyenlerinin bilimsel katkısıyla ‘Turizm İşletmeciliği: Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar’ adında, lisans, yüksek lisans programlarında kullanılabilecek bir ders kitabı hazırladıklarını kaydeden Prof.Dr. Akbaba, “Kitabı, 2018-2019 akademik eğitim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu kaynak Türkiye’nin her üniversitesinde kullanılabilecek bir ders kitabı niteliğinde olacak.” dedi.

  • Fakülte Dergimiz Yayın Hayatına Başlamıştır..

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesinin çıkarmış olduğu “International Journal of Contemporary Tourism Research” ilk sayısı ile yayın hayatına başlamıştır. Dergipark üzerinde listelenen ve yayın kurulunda yerli ve yabancı birçok akademisyenin yer aldığı derginin ilk sayısının çıkmasının ardından, Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Atilla Akbaba "Üniversitemiz ve Fakültemiz adına kurumsallaşma ve bilimsel alanda daha saygın yer edinme anlamında önemli bir basamak olduğunu düşündüğüm bu çalışmanın hayata geçmesinde emeği ve desteği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, dergimiz hayırlı olsun" diyerek fakülte dergisini alanında öncü dergiler arasına sokmayı hedeflediklerini belirtti.  Dergiye ulaşmak için: International Journal of Contemporary Tourism Research » Journal » DergiPark

  • TURİZM FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI SEKTÖRE UĞURLADI

    “İKÇÜ SİZLERİ UNUTMAYACAK” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ilk mezunlarını sektöre coşkuyla uğurladı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende 24 genç turizmci kep atarak, meslek hayatlarına başlangıç yaptı. 4 yıl boyunca emek vererek diploma almaya hak kazanan Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümleri mezunu gençlerin sevincine; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Saffet Köse, İİBF Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Semih Engin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Özer Küpeli, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Karadeveci, İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nebil Altınel, çok sayıda akademisyen ile aileleri ortak oldu. “Sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor.” Genç turizmcilere seslenen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, turizmin ülkemiz ekonomisine lokomotif olmasının yanı sıra; sosyal ve kültürel açıdan da barış ve huzur ortamının sağlanmasında ve kültürümüzün tanıtılmasında önemli bir araç olduğuna işaret etti. Genç turizmcilere çok büyük görevler düştüğünü belirten Prof.Dr. Akhan, “Bu görevi yerine getirirken hocalarınızdan aldığınız bilgi ve beceriler meslek hayatınıza ışık olacaktır. Sizlerin arasından, dünyaca tanınan otellere yöneticiler, ülkemiz ve dünya mutfaklarında aranılan şefler gibi sektörün aranılan isimlerini görmek istiyoruz. Bunun için lisans diplomasıyla yanında kişisel gayret ve özverileriniz ve yoğun çalışma temposuyla kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Çünkü günümüzde sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor. Üniversite bitirmek size bazı temel beceriler verebilir,  ama benzerleriniz arasından sıyrılmanız, farkınızı ortaya koyacağınız bir CV’nizin olması gerekir. Bu da kendinizi sürekli geliştirmenizle mümkündür.” dedi. “İKÇÜ sizleri unutmayacak” “Sizlere vermiş olduğunuz eğitim ile her türlü zorluğun, engelin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum.” diyen Rektör Prof.Dr. Akhan, “Sizler bizim ilk mezunlarımızsınız, yeriniz her zaman ayrı olacak. İKÇÜ sizleri unutmayacak” şeklinde konuştu. “Fırsat bekleyen değil, fırsat yaratan olun” İlk mezunlarına veda eden Dekan Prof.Dr. Atilla Akbaba ise gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. “Meslek hayatınızda fırsat bekleyen değil, fırsat yaratan, mazeret üreten değil, çözüm üreten, konuşan değil, dinleyen ve öğrenen olun.” diyen Prof.Dr. Akbaba, mezunların İKÇÜ’de aldıkları eğitim ile mesleğe bir adım önde başladıklarını vurguladı. “Sizler bizim bir numaramızsınız.” Dekan Prof.Dr.Akbaba, İKÇÜ Turizm Fakültesinin tüm bölümlerinin, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk 5’te yer almasının bir tesadüf olmadığını vurgulayarak;  “Sahip olunan potansiyel başarının bir göstergesidir. Uygulama mutfağı, restoranı ve konukevi gibi teoriği pratiğe çeviren altyapımızın yanında; üstün niteliklere sahip akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimizin sektörün en iyileri arasında yer alması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sizler bizim bir numaramızsınız. Hayatınızda da her zaman bir numara olun. Başarılarınız bizleri gururlandırmaya devam edecek. Hepinize ömür boyu başarılar diliyorum.” dedi. “Hizmet sektörü hata kabul etmez” TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Karadeveci de genç turizmcilerin mutluluğuna ortak oldu.  Karadeveci, “Bu süreç hep özveriye dayalı çalışılan ve ömür boyu sürecek olan bir eğitimdir. Turizm, hizmet sektörüdür. Hizmet sektörü hata kabul etmez. İnsani ilişkilere, saygıya, özveriye, doğru kurulan diyaloglara dayalıdır.  Her sektörde olduğu gibi zaman zaman yaşanan zorluklarla, sorunlarla karşılaşacaksınız. Yılmayın, işinizi severek yapın.” diyerek sektörle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. “İKÇÜ’deki yıllarımızı özlem ve saygı ile anacağız” Mezunlar adına duygularını ifade eden Melis Hoca, 4 senelik lisans hayatını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu paylaştıklarını ifade ederken; bu süreçte kendilerine emek veren başta aileleri olmak üzere tüm hocalarına teşekkür etti. Hoca, “Bizlere öğrenci olmayı değil, talebe olmayı öğreten ve aynı zamanda bizleri turizm sektöründe çalışmaya hazır bireyler haline getiren hocalarımıza, en önemlisi, bugün burada olmamızı sağlayan, desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen çok değerli ailelerimize minnet borçluyuz. Aslında mezuniyet son değil yeni bir başlangıç. Bu kapıdan çıktığımızda arkamızda bıraktığımız bu uzun yılları hep özlem ve saygı ile anacağız.” şeklinde konuştu. Diploma töreninin ardından İKÇÜ’lü genç turizmciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı.

  • İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü III. Ulusal Aşçılık Kampında

    30.04.2017 – 07.05.2017 tarihleri arasında Bolu – Mengen’de düzenlenen III. Ulusal Aşçılık Kampı’na Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Uzman Özlem Yatkın ile birlikte iki öğrenci katılmıştır. Türkiye’deki diğer üniversitelerden akademisyen, öğrenci ve sektörden şeflerle bir araya gelerek gerçekleştirilen eğitimler hem çok faydalı hem de çok keyifli bir şekilde geçmiştir. Böyle güzel bir organizasyon için başta AŞOMDER (Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) Derneği’ne ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.  

Toplam 29
Başa Dön