Eshot Genel Müdürlüğü: Elektronik Kart Hakkında

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanmaları için öğrencilere verilen kişiselleştirilmiş elektronik kart hakkında Eshot Genel Müdürlüğü'nün 21.02.2019 tarihli ve 1844 sayılı yazısında aşağıdaki ifadelere yer verilmektedir:

2009 yılından bu yana öğrencilere İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanmaları için İdaremiz tarafından kişiselleştirilmiş elektronik kart verilmektedir.
Son zamanlarda indirimli ve ücretsiz yolculuk yapma hakkına sahip kişiselleştirilmiş kartlar ile ilgili, tahrifat, sahtecilik ve kart sahibinin dışında başka şahıslarca kullanım olaylarının artarak devam ettiği gözlenmektedir. Bu artışın özellikle öğrenci kartlarında görülmesi çok daha önemli bir durumdur.
Kişiselleştirilmiş fotoğraflı ulaşım kartları kişiye özeldir. Bu nedenle kartlara sahip çıkılmalı, kayıp edilmesi durumunda ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne veya 320 0 320 no.lu Çağrı Merkezimize bilgi verilmesi gerekmektedir.

Kişiselleştirilmiş fotoğraflı ulaşım kartlarının usulsüz kullanımının tespiti halinde tutanak düzenlenerek yasal işlem başlatılacaktır.